/
/
Tilrettelagt fagopplæring
pexels-pixabay-73833-1

Tilrettelagt fagopplæring

Arbeids- og inkluderingsbedrifter kan gi tilrettelagt fagopplæring.

Unge som sliter med videregående skole kan få tilpasset læreløp i en arbeid- og inkluderingsbedrift. Erfaringene med lærekandidatordningen er gode og tilbudet bør bygges ut til hele landet.

Lærekandidat er en grunnkompetanse, som kan bygges videre til yrkeskompetanse. Grunnkompetansen skal rette seg mot et reelt behov i arbeidslivet og gi grunnlag for varig arbeid. Høyres stortingsrepresentanter Margret Hagerup og Turid Kristensen har i VG satt fokus på at dette er tilbud som i dag når altfor få.

– I stedet for å få tilbud om en yrkesfaglig utdanning som gir dem mestring og en mulighet for meningsfullt arbeid senere, sendes mange unge til et studiespesialiserende program med mangelfull oppfølging, sier de til VG.

Høyrepolitikerne vil at lærekandidatordningen, som har vært brukt med stort hell gjennom arbeid- og inkluderingsbedrifter i både Østfold og Vestfold, skal bli tilgjengelig for elever i hele landet.

– Det koster ikke en krone ekstra. I dag brukes det penger på å gi disse elevene et dårlig tilbud i vanlig skole, i stedet for et tilpasset tilbud som både eleven selv og samfunnet vil tjene på, sier Turid Kristensen.

Les hele saken her: Kan gi tilrettelagt fagopplæring i hele Norge (arbeidoginkludering.no)

Del artikkel: